Barnskor för alla väder

När man var en liten parvel och skulle ut o leka var det sällan man tänkte på vilka kläder eller skor man skulle ha på sig. Det blev ofta närmast liggande plagg som användes. När det regnade hoppade man runt i vattenpölar och blötte ned både sig själv och omgivningen. Det fanns såklart stövlar till barn på den tiden, men jag vill minnas att jag hade vanliga skor på mig när jag var utomhus.

Idag finns barnskor för de flesta väder och tillfällen. Även barn kan ha trendiga stövlar, snygga sneakers och bekväma sandaler till stranden. Om du ska köpa skor till barnen finns ett par saker att tänka på. Barn växer mycket, vilket innebär att skorna snabbt kan bli för små. Köp gärna en storlek som är lite större än vad barnet har, du kan alltid lägga in en extra sula i skon som du tar ut när barnet växer. Ett annat alternativ är att ta på barnet en lite tjockare socka för att skon ska passa. Be om råd från personalen i den butik där du handlar skorna. De kan hjälpa dig hitta rätt storlek på barnskorna.

Barn älskar att blöta ner sig när det finns vattenpussar eller snöhögar i närheten. Förr i tiden var det bara att ställa in skorna på torkning i ett torkskåp. Idag rekommenderar man att du undviker att ställa in skor eller stövlar i torkskåp eller att torka dem på ett element. Det finns nämligen risk att sulorna torkar eller att materialet i skorna spricker.

Du kan köpa barnskor i vattentäta material. Om du har skor i läder eller skinn är det möjligt att impregnera skorna mot väta.

Barns fötter svettas när de leker. Se till att barnen har torra sockor på sig när de är ute o leker. När kidsen kommer in efter en dag utomhus kan du lägga lite tidningspapper i barnskorna. Tidningspappret suger upp fukten i skorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: rc2