Jaktkläder gör en osynlig i skogen

Att vara ute och jaga är något som alla inte gillar, själv tycker jag att jakt är ett nödvändigt ont. Utan jakt på djur som älg och vildsvin kan antalen på dessa arter stiga så mycket att de inte har tillräckligt med mat i skogarna, så istället går de in i städer och byar för att hitta mat. Det är inte bra, och därför behövs det skjutas av en del under kontrollerade former.

För att kunna vara ute och jaga behöver man förstås ett jaktvapen, men någonting som är minst lika viktigt vid jakt är jaktkläder. Utan jaktkläder kan man som jägare inte kamouflera sig. Då vilda djur är varsamma om det mesta, framförallt människor, måste man kunna ligga gömd i gräset eller ståendes helt stilla intill ett träd för att de vilda djuren ska våga närma sig. En duktig jägare vill inte skjuta av i onödan, eller orsaka onödigt lidande för djuret, så att djuret som ska skjutas står nära är viktigt.

Ett annat verktyg som flitigt används av jägare är specialgjorda visselpipor som återskapar det djurets läte. Det finns visselpipor som låter som älgar, ankor, hjortar och rådjur.

Att vara förberedd innan jakten kan vara skillnaden på om man får sitt byte eller ej, så om ni ska jaga, var förberedda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 8wd